Diş Beyazlatma
Beyazlatma işlemi, çeşitli kimyasal ajanların oksidasyon mekanizmasından faydalanılarak, doğal diş renginin bir kaç ton açılmasıdır. ‘Ofiste Beyazlatma’ ve ‘Evde Beyazlatma’ olmak üzere iki uygulama şekli vardır.
Ofis tipi klinikte hekim tarafından uygulanmakta ve renklenmenin şiddetine göre bir kaç seans sürebilmektedir. Hassasiyet gelişmesi halinde beyazlatma tedavisine ara verilir ve hassasiyet giderici tedaviye başlanır.
Ev tipinde ise, hastadan ölçü alınarak hazırlanan şeffaf plaklar ve uygun konsantrasyondaki beyazlatma jeli hastaya teslim edilir. Beyazlatma jelinin plağa uygulama şekli ve kullanım süresi ile ilgili (günde 2-8 saat ) bilgilendirilen hasta 1-2 haftalık süre zarfında sonuç almaya başlar. Tedavi süresince yine dişhekimi gözetiminde olmalı ve hassasiyet sorunu yaşarsa kendisine verilecek olan hassasiyet giderici jeli yine aynı şeffaf plak içine uygulayarak kullanmalıdır.
Dişlere zarar vermeyen her iki beyazlatma tipinde de, hastanın sağlıklı diş ve dişetlerine sahip olması ve beyazlatma tedavisi süresince sigara, çay, kahve ve benzeri renklendirici ajanlardan uzak durması tedavinin başarısı açısından önemli noktalardır.
Beyazlatma sonrası dişlerde yeniden renklenme oluşmasında hastanın renklendirici gıda tüketimi alışkanlıkları belirleyici rol oynar. Ancak beyazlatma tedavisi ara verilebilen ve yeniden uygulanabilen bir tedavi çeşidi olduğu için, bir kaç sene sonra renklenme gelişirse hastanın yeniden beyazlatma tedavisine başlaması mümkündür.